Tuesday, 15 May 2012

kini kembali :)

tegak berdiri.. sedia berucap ! :D

hai semua ....pergh!! pagi pagi dah nak menjerit kat blog.. selalu aku nak update tapi tak dapat :D ada je halangan ... wuwu ! * jerit jerit hentak kaki :) * sudah cukup sampai di situ untuk mengedik terlampau :) 

next !

apa aku nak cerita yew ??? herm...  aku pon otak dah blur blur dah :) tapi nak cerita jugak * tak kira * setiap orang ada impian right ??? tapi impian tuh boleh di gapai atau pun tak :) itu kena tanya diri sendiri ... huhu!herm..haha ! apakah impian aku ea ?? aku nak buat duit banyak banyak sampai boleh tidur atas duit :D akan tetapi * bapak skema * hehe ! bukan bermaksud aku ni mata duitan :D hehe ! sejak kecik lagi ... aku dah boleh di katekan 'pandai' cari duit tapi lagi pandai habiskan duit :) apatah lagi kikis duit orang lebih  pandai :D *aku pau2 jew* 

 sekolah rendah :)

kite cite sikit time kite kecik kecik yew :) time tuh aku tinggal dengan opah + makcik semua semua la ! :D then, makcik aku suka suruh aku bawak keropok pergi sekolah .. aku ingat suruh buat apa ? rupa rupanya nak suruh aku pergi menjual keropok orang perak panggil 'jajan' .. orang bangla panggil apa ?? *aku tak tau :p* kat sekolah :) nak dijadikan cerita ... jiran aku ni  guru besar sekolah.. and then, aku memang akan tumpang dia hampir setiap hari *bukan hampir, cakap je la hari hari sya oi*  hari sebab anak anak dia pon satu sekolah dengan aku... then, 'guru besar' pegang beg aku sebab nak susun barang dalam 'bonet' , tiba tiba bunyi plastik renyuk renyuk tuh *dapat bayangkan tak bunyi die macam mana ??* *kantoi bawak keropok banyak !* dan betapa tebalnya muka aku time tuh* guru besar tuh beb ! jual keropok dapat untung 20 sen pon jadi laaa... janji aku ada duit poket :)

sekolah menegah :) 

aku dah tak buat benda- benda tuh lagi :) huhu !

zaman kekolejan :) *betul ke ayat tuh . haha !

herm... zaman kolej ni memang laaaa.. selalu sangat sengkek duit.. tambah tambah masuk IPTS.. *bajet macam anak orang kaya la duduk kat kolej ni * padahal ?? pokai  habis -__-'! huhu! tapi tak apa, ada tangan ? ada kaki ?? ada mulut ?? pergi cari duit :) .. so apa aku buat ? aku tengok mama jual tudung .. then, aku pun bawak la tudung dia pergi ke kolej . dan jual :) duit modal  aku akan bagi mama balik, tapi untung aku amek  :) haha ! *baik punya anak* dah kaya sikit , aku stopp :D

next, miskin balik ! 

aku tak nak ganggu mama punya business :) then, aku selongkar gerabak almari aku :) selongkar punya selongkar !! pergh!! banyak nye baju!!! *habit suka beli tapi tak pakai* thennnnnn, *thingggggg!!* jom jual baju bandle !! :) ihik ihik ! :) okayy.!! baju habis di jual :) kaya balik :D

next miskin plus + plus :)

aku terjumpa cousin aku .. as she knew that i love make money... dia ajak aku buat Herbalife .. mula mula.. aku tak minat langsung :) tapi, di sebabkan die pandai giler kelentong aku :D then , end up, i joined her :) pergh!! buat amal jariah sambil berbisness.. and i never see, bisness yang macam ni,.. tapi ramai giler young people yang berjaya dapat side income :) that is why i love herbalife :)

p/s : how much can u make money for yourself?? as much as u can right ?? but, have u ever think that, how much that you can make money to help other people around you ??? :) herbalife mengajar aku ke arah itu .. alhamdulillah :) 





Sunday, 18 March 2012

i never forget the mission :) alhamdulillah :D

bismillah...

haa... lame sangat dah aku tak update blog ni... kalau la blog ni boleh bercakap.. mesti die jerit kan telinga aku 'WOIIII!!BILER NAK UPDATE ENTRY BARU NI!!!' hehe! tapi tak mungkin blog dapat menjerit ! :D itu hanyalah imaginasi luar biasa aku je :) hebat kan ;p

so... skang ni... aku nak cerite pasal ape aku buat waktu last weekend :) hehe! memang syok habis...
 tapi aku sedih .. aku tak dapat nak turun ipoh untuk pegi event STS kat sana...actually aku nak turun STS kat sane dengan cousin aku... yela.. aku berkobar kobar ajak die... aleh2.. aku tak boleh pergi... sorry ana :( nanti next event kita pegi sama2 okay... I JUST WANT YOU TO OPEN YOUR EYES ABOUT WHAT AM I DOING NOW :)
next!
beberapa hari yang lepas... start dari hari jumaat.. aku pergi camping dengan all my group family in group 38 :) memang happening giler... and aku pegi camping ni... aku still takkan lupe mission aku..iaitu.. pesan kepada mereka untuk hidup lebih sihat.. yelah.. orang camping2 ni.. mesti la kena ada energy yang lebih kan... so.. cerita lah pasal tea herbalife :)
so... cara nak spreadkan mission adalah dengan caraa ini... :D
      
wear the button everywhere :)

   
activity mencabar :) naik tong sebanyak 8 orang :)
group aku dapat number 2 :)
ni hari kedua... tengah nak tunggu flying fog !!
aku benci gile. sumpah ! aku si penakot tinggi :) betul tak tipu :)  hehe !
 we all wearing the same button :)
Allah je tahu perasaan time pakai bende ni :)
tq pakcik pakaikan :)
time nak naik sumpah semangat giler... tapi biler turun..
tengok muke aku :D :')
time orang tuh tolak... aku jerit..
I LOVE HERBALIFE !!

madam masak BBQ :) sodap!  next gambar.. hari ketiga.. pergh! peluh keluar macam mandi air terjun :D
baru lepas keluar hutan :) treasure hunt :D best dan sakit segala badan :D

never forget my mission :) I LOVE HERBALIFE :)
budak kelas panggil aku HERBALIFE dah sekarang...

I PROUD TO BE HERBALIFE INDEPENDENT DISTRIBUTOR 
of course.. thank you coach banyak bagi sokongan dan tunjuk ajar :)
 
1) yup ! end up ! ni la harte karun yang kami cari... its all about team work :) 
akhirnya... kita dapat harta karun tuh :)
2) thanks to all pakciksss. koz banyak membantu time dekat camp :)

sebenarnye banyak lagi aktivity aku buat contohnye macam ... treasure hunt (oi.. sampai sakit badan2... naik bukit curam.. turun bukit pon curam :), sarang musang (masuk hutan malam2..aku pulak kene jadi ketua.. duduk depan sekali oiii), buat rakit...(paling mencabar sekali.. sebab group kitorang semua gurl.. and aku kene tengok semuanya diikat dengan betull..sebab tak nak rakit pecah tengah2 laut nanti :) ..and macam2 lagi...

after herbalife.. macam macam bende yang tak pernah imagine aku berani buat,.. then aku kene buat.. sebab malu la... nanti diorang cakap.. ape ni.. kate orang herbalife ! so... aku pon kene la buktikan yang aku boleh !!!
group aku diberi nama MANISNYA APPLE ITU... tq korang sebab lantik kite jadi ketua.. and korang sangat amazing.. your support sangat luar biasa :D 

itu aje :) untuk entry kali ni :) nak pegi kolej dah .. tata! :D

Wednesday, 29 February 2012

perkenalan yang luar biasa :)

bismillah...

hari  demi hari aku cari peluang untuk update blog ni... jam sekrang dah menunjukkan pukul 2 pagi :)maybe ade yang dah terbongkak tidur... tapi aku masih lagi terjage... aku dah biasa macam ni :) huhu! so.. entry kali ni... aku nak perkenalkan kat korang ape yang aku sibuk sangat dengan nutrisi yang luar biasa ni :)

jom kite terjah :)

ape itu herbalife?? kenapa korang susah sangat nak percaya tentang makanan nutrisi yang luar biasa  ini??? semua nya terdapat dalam minda anda sendiri  :) jangan nak tunding jari kat orang lain k :)

Mark Hughes was the founder of herbalife product.. (nak tahu y die cipta product ni??
jom ikot aku pegi event :) ) ASK ME NOW :)
syarikat herbalife berada di USA :) sape2 orang US.. boleh la pegi sekarang :)

herbalife nutrisi ni dah lebih 30 tahun dah wujud dalam dunia ni hehe !
aand dah jelajah lebih dari 74 buah negara...
and lebih 70 juta orang gune herbalife... semua dapat result yang luar biasa :)
kalau awak sorang yang tak dapat result.. means that...
itu salah awak :) mesti awak tak ikot ape coach awak cakap :p
yang paling penting.. kalau awak tak puas hati dengan product ..
kite ade 30 DAYS MONEY BACk GUARANTEE :D
*staakat ni Alhamdulillah.. tade lagi :) *
sekaarang.... korang kosong kan minda.. kire macam kalau ketuk kepala tuh.. dapat dengar la
 bunyi *kruk kruk * ape aku merepek ni ?? hehe ! okay...
skang.. aku nak korang fikir,... ape site effect or complication kalau korang gemuk??
*jangan nak tanye side effect product jew :p*
haaa... tau pon takut nak jawab ... ni adalah antara penyakit yang korang akan dapat...
 tak korang.. your family akan dapat :)


SO SAY Y.E.S TO N.O FAT ! 

AYAT KAT BAJU HERBALIFE :) 
so.. bile lagi nak pilih nutrisi terbalik untuk diri anda
dan keluarga ??
tanya saya sekarang :)




Thursday, 23 February 2012

tapak pertama...

bismillah....

alhamdulillah... dari hari ke hari... aku memang nak buat blog special untuk aku  sebagai distributor herbalife.. tapi mase cemburu kat aku :) herm... so... before aku bebel bebel macam mak bedah.. aku nak tanye ... adakah lagu aku ni tekejutkan korang kew?? mane tahu.. ade yang mati keew kene serangan jantung ke .. lepas bukak blog aku ni kew kan... :)  hehe ! ha... Y aku letak lagu ni?? okay... dalam blog aku ni.. aku nak korang banyak sikit tanye... WHY AND HOW :) memang kene la dengan tulisan kat gambar aku tuh kan... heheh ! lagu ni  adalah sempena lagu herbalife.. and kalau aku rase diri aku down kew... aku akan dengar lagu ni... ataupon dengar lagu yang dipasang setiap kali event HERBALIFE :) nak tau lagu ape yang selalu di pasang?? 


JOM IKOT AKU PEGI EVENT ! 

event ?? event ape yew?? ala... event.. event la... event yang akan ajar korang macam mane nak tepuk kuat2... :D and jadi sangat sangat positive.. sebab semua orang tepi,kiri kanan depan belakang korang semuanya positive ! serious !

SO MACAM MANE NAK PEGI ??!! ASK ME HOW !

hai...saye syahida..( dah nak habis satu muke surat baru nak kenalkan name :) )hehe ..budak budak suke panggil name tak manje aku... syahida herbalife la.. syahida tudung belit belit la.. syidot, ketot la.. sikit lagi je nak kentot :p and macam macam la .. name yang tak manje langsung tuh sumenye aku :) adakah anda rase name anda dah cukup manje 'bagi diri anda??' ask me y ! :) ha... molek sangat la tuh syahida oi :)

hehe... okay.. siapa aku ??? aku ni tak la femes sangat kat dalam malaysia ni?? nak bongkak bagai ni :)  okay...name aku ni orang tak kenal pon... sumpah ! :) maybe yang ade yang femes femes tuh bukan aku :D ngeh !

stop mencarut :D

aku adalah seorang student yang memang suke bangat keje part time2... at least aku ade duit kalau aku sesak2 kan.. korang pula bagaimana?? takan beli spender pon nak suruh mak kot ??so.. cari punya cari.. jumpa lah herbalife :) ! :D 

aku tak lah kate aku bagus.. dan tak pulak aku kate korang bagus :p 'mereng jap' :p hehe ! okay.. ape jadah la... gambar gambar sebelah aku ni kan ?? :) okay,..semua gambar kat sebelah ni.. adalah sume gambar aku :) .. mesti korang tanye2 .. PERLU KE NAK CAKAP DULU KAU PETI AIS SEKARANG KAU DAH JADI LABU SAYUNG ??

 ape maksud tuh?? korang pandaii pandaii la fikir dan bayangkan k :)

kalau tak dapat bayangkan... ASK ME HOW !!!! hahah ! best betul la... orang banyak bertanye ni 'bajet ' :p 

WHY tujuan aku buat blog ni??

1) aku nak sharing sharing dengan korang .. macam mane aku  hidup sihat :)!
2) aku nak bertemu dengan sape yang daring daring yang teruja nak hidup sihat !
3) aku nak cari orang yang caring caring ... yang sukkeee sangat bantu orang.. macam mane nak hidup sihat.!

SO HOW AND WHY aku buat??

1) sebab saye sebagai seorang student nurse ... saye selalu tengok statistik kat hospital tuh... makin lame makin ramaiii orang yang sakit :( korang nak salahkan sape kalau korang sakit ?? korang tak boleh salahkan makanan .. sebab ape ?? yang tangan korang gatal ambil makanan dari pinggan then masuk dalam mulut kenapa?? cube jawab ! cube jawab :) haaa.. takot .. takot :p then.. kalau makan makan .. lame lame jadi kurus tape :) ni tak.. lame lame.. jadi belon... WHY??! u ask your self :)

2) saye tahu ramai yang kat luar sane... ade mak ayah yang sakit... macam macam penyakit... kadang kadang bukan mak ayah jew...atok nenek,adik abang kakak..sume sakit... pakcik makcik jangan cakap la... sambil mengumpat... sambil telan.. sambil ngumpat sambil telan :) ha... sebab tuh 'COMEL COMEL BELAKA' :D and biler dah sakit mesti ramai yang nak berubah kan?? tapi macam macam product dah korang cube.. tapi tak berhasil kan???

so...  OLEH SEBAB ITU korang kene cube HERBALIFE :) 

sape yang serious nak tahu ape itu HERBALIFE :) 

untuk orang yang SERIOUS SAHAJA ! nak sihat ? nak lost weight ! gain weight ! ape ape pon boleh... untuk orang yang pregnant pon boleh !!!!!! 
so ask me how !!!! :D

awak nak sihat ! nak tengok keluarga sihat !!! buat keputusan sekarang :)

ask me how ;-

0196724274 (syahida ;wellness coach!)
syahida quizento : fb
quizentosya: twitter :) 
contact saye :)

cerite lebih lanjut... saye akan update pada entry yang akan datang :) tq for reading :) 
tq Allah.. tq Herbalife :D

 i love herbalife :)