Thursday, 23 February 2012

tapak pertama...

bismillah....

alhamdulillah... dari hari ke hari... aku memang nak buat blog special untuk aku  sebagai distributor herbalife.. tapi mase cemburu kat aku :) herm... so... before aku bebel bebel macam mak bedah.. aku nak tanye ... adakah lagu aku ni tekejutkan korang kew?? mane tahu.. ade yang mati keew kene serangan jantung ke .. lepas bukak blog aku ni kew kan... :)  hehe ! ha... Y aku letak lagu ni?? okay... dalam blog aku ni.. aku nak korang banyak sikit tanye... WHY AND HOW :) memang kene la dengan tulisan kat gambar aku tuh kan... heheh ! lagu ni  adalah sempena lagu herbalife.. and kalau aku rase diri aku down kew... aku akan dengar lagu ni... ataupon dengar lagu yang dipasang setiap kali event HERBALIFE :) nak tau lagu ape yang selalu di pasang?? 


JOM IKOT AKU PEGI EVENT ! 

event ?? event ape yew?? ala... event.. event la... event yang akan ajar korang macam mane nak tepuk kuat2... :D and jadi sangat sangat positive.. sebab semua orang tepi,kiri kanan depan belakang korang semuanya positive ! serious !

SO MACAM MANE NAK PEGI ??!! ASK ME HOW !

hai...saye syahida..( dah nak habis satu muke surat baru nak kenalkan name :) )hehe ..budak budak suke panggil name tak manje aku... syahida herbalife la.. syahida tudung belit belit la.. syidot, ketot la.. sikit lagi je nak kentot :p and macam macam la .. name yang tak manje langsung tuh sumenye aku :) adakah anda rase name anda dah cukup manje 'bagi diri anda??' ask me y ! :) ha... molek sangat la tuh syahida oi :)

hehe... okay.. siapa aku ??? aku ni tak la femes sangat kat dalam malaysia ni?? nak bongkak bagai ni :)  okay...name aku ni orang tak kenal pon... sumpah ! :) maybe yang ade yang femes femes tuh bukan aku :D ngeh !

stop mencarut :D

aku adalah seorang student yang memang suke bangat keje part time2... at least aku ade duit kalau aku sesak2 kan.. korang pula bagaimana?? takan beli spender pon nak suruh mak kot ??so.. cari punya cari.. jumpa lah herbalife :) ! :D 

aku tak lah kate aku bagus.. dan tak pulak aku kate korang bagus :p 'mereng jap' :p hehe ! okay.. ape jadah la... gambar gambar sebelah aku ni kan ?? :) okay,..semua gambar kat sebelah ni.. adalah sume gambar aku :) .. mesti korang tanye2 .. PERLU KE NAK CAKAP DULU KAU PETI AIS SEKARANG KAU DAH JADI LABU SAYUNG ??

 ape maksud tuh?? korang pandaii pandaii la fikir dan bayangkan k :)

kalau tak dapat bayangkan... ASK ME HOW !!!! hahah ! best betul la... orang banyak bertanye ni 'bajet ' :p 

WHY tujuan aku buat blog ni??

1) aku nak sharing sharing dengan korang .. macam mane aku  hidup sihat :)!
2) aku nak bertemu dengan sape yang daring daring yang teruja nak hidup sihat !
3) aku nak cari orang yang caring caring ... yang sukkeee sangat bantu orang.. macam mane nak hidup sihat.!

SO HOW AND WHY aku buat??

1) sebab saye sebagai seorang student nurse ... saye selalu tengok statistik kat hospital tuh... makin lame makin ramaiii orang yang sakit :( korang nak salahkan sape kalau korang sakit ?? korang tak boleh salahkan makanan .. sebab ape ?? yang tangan korang gatal ambil makanan dari pinggan then masuk dalam mulut kenapa?? cube jawab ! cube jawab :) haaa.. takot .. takot :p then.. kalau makan makan .. lame lame jadi kurus tape :) ni tak.. lame lame.. jadi belon... WHY??! u ask your self :)

2) saye tahu ramai yang kat luar sane... ade mak ayah yang sakit... macam macam penyakit... kadang kadang bukan mak ayah jew...atok nenek,adik abang kakak..sume sakit... pakcik makcik jangan cakap la... sambil mengumpat... sambil telan.. sambil ngumpat sambil telan :) ha... sebab tuh 'COMEL COMEL BELAKA' :D and biler dah sakit mesti ramai yang nak berubah kan?? tapi macam macam product dah korang cube.. tapi tak berhasil kan???

so...  OLEH SEBAB ITU korang kene cube HERBALIFE :) 

sape yang serious nak tahu ape itu HERBALIFE :) 

untuk orang yang SERIOUS SAHAJA ! nak sihat ? nak lost weight ! gain weight ! ape ape pon boleh... untuk orang yang pregnant pon boleh !!!!!! 
so ask me how !!!! :D

awak nak sihat ! nak tengok keluarga sihat !!! buat keputusan sekarang :)

ask me how ;-

0196724274 (syahida ;wellness coach!)
syahida quizento : fb
quizentosya: twitter :) 
contact saye :)

cerite lebih lanjut... saye akan update pada entry yang akan datang :) tq for reading :) 
tq Allah.. tq Herbalife :D

 i love herbalife :)

No comments:

Post a Comment